Week 20

Maandag en dinsdag  was ik vrij en het was prachtig weer we zaten heerlijk op de birk te genieten van de zon, lekker veel wandelen en fietsen door de bossen van soest. Woensdag had ik me pop-gesprek op het werk en kreeg ik de mooie uitdaging om als hoofduitvoerder de spooronderdoorgang in Dieren te gaan bouwen. Donderdag was ik vrij het was koud op de birk en zijn we naar me zus geweest. Samen met me zus me moeder bezocht op de dagbesteding die zat heerlijk naar een modeshow te kijken toen we kwamen. Lekker gegeten bij me zus en daarna weer naar de Birk vertrokken. Vrijdag een workshop van een stagemedewerker meegemaakt en daar lekker out of the box denken over het B1 bovenleidingsysteem. s`middags op de Birk de voorbereidingen getroffen voor het jaarfeest taken verdeeld voor de zaterdag.  Zaterdag was het dan zover ons jaarfeest op de birk. Ik zou het patat bakken op me nemen en dat ging lekker veel klanten voor me vlaamse frieten. Corrie deed het ijs opscheppen maar we gaan niet van werk veranderen want een ijssalon beginnen kan heel slecht aflopen :-) Om 20.00 uur het vet uitgedaan en lekker aan de borrel gegaan gezellig kletsen met andere bij de vuurkorf. Zondaglekker in het zonnetje gezeten kijkend naar andere birkeleden die de zooi opruimde wij hadden de dag ervoor al onze sporen verdiend!

Week 19

Maandag zat ik in woudschoten in Zeist met de vakbonden en de werkgevers in de railinfra in de onderhandelingen voor een nieuwe CAO. We zijn die avond geen steek verder gekomen en we liggen nog ver bij elkaar vandaan. Dinsdag overleg over de buitendiensstellingen voor hemelvaartsdag en het weekend daarna. Woensdag kreeg ik de materialen voor den haag binnen, daarna heb ik de caravan opgehaald en zijn we naar de Birk vertrokken. Donderdags ging om 5 uur het wekkertje in me caravan en ben ik vanuit soest naar den haag vertrokken we moesten daar gaasramen monteren op den haag centraal.De vrijdag heb ik besteed aan het terugbrengen van gereedschappen naar Boels. De zaterdag stond ons een pittig klusje te wachten. We moesten een portaal 1 op 1 uitwisselen in een openspaninrichting ik had het ingeschat dat ik in mijn dienst zou lukken om het portaal uit te wisselen en dat we daarna nog 1 dienst nodig hadden om alles weer electrische  aan te sluiten. Ik begon om 8.15 met de ploeg te sleutelen en we hadden om 14.00 uur het portaal gereed toch een mooie prestatie. Zondagmiddag mocht ik opdraaien voor een middagdienst om een rijdraad op rotterdam CS te vernieuwen ook dit liep gesmeerd en mag ik terug kijken opeen geslaagde week!


Week 18

Maandag begon weer in Amstelveen het was takkeweer dus de 0-meting ging hem niet echt worden die dag. Dinsdag begon net als de maandag was geëindigd met regen maar rond 10 uur werd het droog dus me ploeg kon lekker gaan meten. Zelf ben ik s`middags even meegegaan  om de mannen te helpen. Woensdag op pad naar hotel westcord in Garderen op de Veluwe waar we ons verzamelde voor de 3 daagse van de installatie van de nieuwe ondernemingsraad! Ik had me 4 jaar geleden niet meer verkiesbaar gesteld maar miste het best wel en had me dus besloten om weer verkiesbaar te stellen! Deze dagen stonden in het teken van het verdelen van de taken. 4 jaar geleden was ik vice voorzitter maar dat wilde ik niet meer want dat was wel erg druk! Nee ik had me zinnen gezet op de COR dat is de centrale ondernemingsraad van volkerwessels en op de HR commissie. Voor de HR hoefde niet gestemd te worden maar voor de COR waren er 2 kandidaten voor 1 plaats dus kwam het aan op stemmen. de stemming viel in mijn voordeel uit dus mag ik 4 jaar volkerrail vertegenwoordigen binnen het hoofdconcern! zaterdag ben ik met een dronemaatje uit Nieuwegein naar Flevoland gereden om daar de bollenvelden te gaan filmen met de drone. veel velden werden al gekopt maar dat leverde ook wel mooie beelden op. daarna zijn we nog even naar de groene kathedraal gereden. Zondag was het mooi weer om te gaan fietsen met het vrouwtje de hondenaanhanger achter de fiets gebonden en Lara meegenomen om lekker een stuk te gaan fietsen. Via IJsselstein richting Montfoort en via de nedereindseweg terug naar Nieuwegein lekker ruim een uur gefietst met een totale afstand van 16,44 km.

Week 17

Maandag begon om 7 uur in Amstelveen met 3 monteurs een stagiair en een veiligheidsmannetje om een 0-meting te maken. Nadat ik de ploeg aan het werk had gezet kon ik me met andere dingen bezig gaan houden. Dinsdag werd ik opgehaald door een collega om een werk te gaan bekijken wat we na de hemelvaart moeten gaan uitvoeren. Een portaal uitwisselen in rotterdam die vorig jaar in de brand heeft gestaan. Daarna met andere collega even een draad bekeken die we moeten gaan vernieuwen op Rotterdam centraal. Daarna zijn we bij mij thuis nog even een bakkie koffie gaan doen en daarna naar vianen gereden voor een planningsoverleg. Om 17 uur moest ik bij me fysiotherapeut zijn voor de laatste behandeling van me sleutelbeen. Over de woensdag kan ik kort zijn was een lekker rustig dagje!  Donderdag stond in het teken van de bovenleidingsdag met de monteurs en de uitvoerders, de monteurs hadden nogal wat te klagen en dan is het belangrijk om de boel weer even op scherp te zetten. Vrijdag was het koningsdag en ben ik even de vrijmarkt in vreeswijk over gelopen met Corrie maar echt veel was er niet te beleven in nieuwegein. Zaterdag met Corrie naar me schoonzus geweest die ziek is en niet heel lang meer te leven heeft. Ondanks haar ziekte is ze toch best positief. Zondag was weer de dag van de Formule 1 maarlaten we het maar niet over de mannen van Red bull hebben. Voor de neutrale kijker was het een geweldige race met veel mooie momenten. Vandaag viel ook het doek voor FC Twente en eerlijk gezegd vind ik dat niet erg!

Deze week even geen foto`s gemaakt! Tot volgende week!

Week 16

Maandag begon op het hoofdkantoor in Vianen wat overleg met een ontwerper en daarna met de clusterleider van de monteurs over wat kleine randzaken. Dinsdag naar de amstelveenlijn  wat vergaderingen gehad en met de uitvoerder baan wat werkzaamheden doorgenomen. Aan het eind van de dag met me moeder op pad geweest samen met me zus om naar het verzorgingshuis te gaan kijken dat me moeder wat dagbesteding krijgt. Woensdag begon met een cursus office 365 en daarna wad\s het om 12 uur zover de uitslag van de ondernemingsraad verkiezingen zouden bekend gemaakt worden. Ik had me 4 jaar geleden niet meer verkiesbaar gesteld maar heb me toch weer aangemeld dit jaar. Voor mijn afdeling projecten waren er 7 kandidaten voor 5 zetels, er moesten dus 2 kandidaten afvallen. In mijn kiesgroep eindigde ik als 1e met 250 stemmen,blijkt toch maar weer dat er een hoop collega`s vertrouwen in mij hebben. Donderdag en vrijdag niet veel bijzonders op de agenda gehad en met het mooie weer in het vooruitzicht maar de caravanstalling gebeld en vrijdagavond naar de Birk gegaan. Wat hebben we genoten van het mooie weer en zaterdag maar even lekker uit eten gegaan bij restaurant de vlasakkers in amersfoort. Zondag nog lekker met de honden gewandeld niet te ver meer want die oudste beginnen de jaren toch wel weer te tellen.!Week 15

De week begon voor mij op zondagavond voor een nachtdienst op Amsterdam om wat sporen in te meten voor een project. ik was alleen met de lwb en de nacht verliep vlotjes! Eenmaal thuis in me mandje de wekker gezet omdat ik een middagdienst moest draaien op leidschendam invallen voor een college die zelf de nacht in moest! De werkzaamheden bestonden uit het voorbereiden voor het draad trekken en het zetten van een blok en paal. Om 23.00 uur zat het er weer op en hup vlug naar huis voor weer wat weinig nachtrust om dinsdagochtend in Lexmond aanwezig te zijn bij het uitvoerdersoverleg.  s! middags had ik nog een planningsoverleg met Laura de planner van het personeel en mijn leidinggevende. Om 15.00 uur was ik klaar en ben naar huis gegaan voor een lekker bakkie koffie met de vrouw. Woensdag moest ik om 8 uur in Amersfoort zijn voor de cursus toegang tot het spoor. die cursus sloeg helemaal nergens op en had niks van doen met de wet en regelgeving en ik heb dan ook wel mijn ongezouten mening gegeven erover. Het examen wat je moet doen daarna is totaal niet behandeld maar voor mij was het een appeltje eitje en met 93% aan goede antwoorden was ik met vlag en wimpel geslaagd. De donderdag was een rustige dag in de ochtend wat administratie gedaan en om half 2 mocht ik me melden in het ziekenhuis voor nacontrole van me operatie 2 weken eerder! Alles zag er goed uit ook de wond was goed genezen dus ik hoefde niet terug te komen. Vrijdag begon vroeg met een rit naar Amstelveen om voorbereidingen te doen voor het project amstelveenlijn.

Zaterdag om half 8 opgestaan voor de kwalificatie van de formule 1 te kijken waarbij verstappen zich als 5e kwalificeerde. Toen even het journaal gekeken om de aanval die Amerika uitvoerde op Syrie. Het is wat mij betreft te hopen dat Amerika snel wakker wordt en Trump aan de kant schuift want er was tot op heden nog geen keihard bewijs dat er gifgas is gebruikt door het regime van  Assad ook de rebellen kunnen gifgas hebben gebruikt. Dit gezegd hebbende ben ik met me drone in de auto gestapt en ben met een collega vlieger naar Lisse gereden om daar mooie beelden te maken van de bollenvelden.

Zondag weer vroeg op voor de formule 1 Max was weer beetje dom bezig als hij geduldiger was geweest had hij hem gewoon gewonnen! Daarna met de vrouw naar winterswijk geweest om even inkopen te doen bij obelink.  We gingen eigenlijk alleen voor een grondzeil en een gasfles maar kwamen gelijk thuis met een fietsendrager voor achter op de auto dus een dikke 688 € armer weer huiswaarts gekeerd. we sluiten af met een PSV dat die neuzen verslaat met 3-0 en  zo het kampioenschap binnen sleept.


Tot volgende week!