Camping Tonsee: Deze camping ligt 35 km onder Berlijn en de ideale uitvalsbasis om de steden Berlijn en Potsdam te bezoeken. De camping ligt tussen 2 meertjes in en is verder vrij simpel maar goedkoop. Je kunt er redelijk eten in het restaurant erg goedkoop maar simpel.

Berlijn is natuurlijk de stad die symbool staat voor de vroegere scheiding tussen oost en west maar hier is steeds minder van terug te vinden in het moderne Berlijn.

Potsdam is de stad van de vele paleizen met zijn mooie tuinen.

Cijfer 6,2

Camping waldteichfreunde:  Deze camping ligt vlakbij Dresden, de camping is een groot verenigingsterrein in het bos. Je kunt er zwemmen in een meer en verder zijn er een eettentje en een bar. In de omgeving kun je Dresden bezoeken met zijn beroemde frauenkirche en de saksische sweiz bij Pirna is natuurlijk een mooi stukje natuur.

Cijfer 6,5

Camping Dreilandereck: Deze camping de naam zegt het al ligt in de hoek duitsland-frankrijk-zwitserland een erg groot terrein met een uitstekend restaurant voor een niet al te dure maaltijd. Nadeel van de camping is dat zeker de plekken vooraan de plekken erg krap zijn te staat vaak met de luifels tegen elkaar aan. De plekken meer achterop de camping zijn groter!

Cijfer 6,6